Cafeaua perfecta nu trebuie sa coste mult

1,173

Ziua buna se cunoaste de dimineata

Stiu ca iti doresti sa bei dimineata o cafea buna facuta din boabe macinate pe loc, cu lapte si multa spuma. Vrei sa o savurezi alaturi de carte buna sau citind stiri pe internet. Cafeaua buna nu trebuie neaparat sa fie facuta de un espressor scump. Exista si unele care stiu sa faca o cafea aproape la fel ca si cea facuta la un espressor de 1.000 euro. Dimineata este momentul in care ziua incepe si vrei sa o incepi in cea mai buna stare posibila. O cafea iti poate schimba starea de spirit, iti poate da energie pentru intreaga zi! Vrei sa fie perfecta. Vrei sa iti vina motivatie si idei pentru ca ziua respectiva sa fie una productiva!

Cafeaua la ibric

Inainte sa apara espressoarele obisnuiam sa beau cafea la ibric, o metoda foarte clasica si folosita. Era destul de buna, insa daca voiam sa beau o cafea perfecta, mergeam la cafenea. Adoram acea cafea tare, aromata, cu lapte si spuma deasupra. Adaugam putin zahar si eram in al 9-lea cer. Pe masura ce cana se golea, cheful de viata incepea sa apara. Asa ca m-am hotarat sa-mi cumpar si eu un espressor care sa-mi faca o cafea macar pe jumate la fel de buna!

Trecerea la espressor

Am cautat pe internet review-uri la diferite espressoare, insa nu am gasit ceva concret, iar cele profesionale (automate, care macina boabe pe loc) depaseau 1.000 euro. M-am decis sa ma orientez la cele manuale. Preturile deveneau cat de cat accesibile, iar parerile erau impartite. Stiind ca Saeco este un brand bun, am riscat.

Am achizionat un espressor manual Saeco Poemia HD8423/19, cu dispozitiv de spumare a laptelui, presiune de 15 bari si capacitate de 1.25 litri. Este un aparat micut, nu ocupa mult loc. Partea de jos unde se pun canile este din plastic si se murdareste repede, dar per total sunt foarte multumita. Face o cafea foarte buna, spumoasa. Dezavantajul ar fi ca trebuie sa opresti tu singur aparatul si face cam mult zgomot. In mare, este o investitie buna raportat pret/calitate. Nu am gasit alta varianta in acest buget.

Espressoare recomdate

Espressor manual Saeco Poemia HD8423/19 – Cumpara
Espressor manual DeLonghi EC221.B – Cumpara

Citește și Mai multe de acelasi autor

1 Comentariu

  1. Alina spune

    Iese foarte buna cafeaua cu acest aparat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata