Metoda cea mai sigura de a stoca date, informatii, poze

HDD Extern vs Cloud

1,396

Alege solutia potrivita

In ziua de azi, cea mai sigura metoda de a pastra informatii sau poze importante nu mai este pe CD sau pe stick, ci pe un hard extern portabil sau in Cloud. Ba chiar, laptopurile noi nici nu mai vin cu CD-rom, acesta face parte din domeniul trecutului. Hardul laptopului poate sa cedeze la un moment dat, iar cea mai buna solutie pentru a nu pierde informatii vitale este sa le pastrezi intr-un loc sigur.

Cloud vs HDD Extern

Poti alege varianta Cloud – Google Drive (15 GB gratuit), Dropbox, etc. sau HDD extern portabil. Este o metoda destul de sigura si ieftina. Pretul unui HDD poate ajunge pana la 300 RON (1 TB = 1000 GB). Vor incapea o gramada de poze, videouri, documente si vor sta la un loc sigur!

Prezentare generala

Acest HDD este o cutiuta care se conecteaza la un laptop/PC printr-un cablu USB (de preferabil USB 3.0 deoarece este mai rapid). In interior se afla tot un HDD normal, insa este imbracat intr-o carcasa solida pentru a-l proteja. De asemenea, acest dispozitiv se poate folosi nu doar pentru back-up ci si pentru transfer fisiere. Daca vrei sa muti fisiere de pe un laptop pe altul, o poti face foarte usor. Conectezi HDD-ul la laptop, muti ce ai nevoie pe el si apoi invers.

Avantaje/Dezavantaje

Atat Cloud-ul, cat si HDD-ul extern pot fi metode riscante la un moment dat. Am auzit cazuri in care s-au pierdut fisiere pe Google Drive, care evident nu s-au mai recuperat, iar ca orice device electronic, pana si un HDD scump se poate strica, insa sunt sanse destul de mici.

De preferabil, trebuie ales un brand puternic, cum ar fi Seagate sau WD Elements.

Recomandarile noastre

  • HDD extern Seagate – 1 TB spatiu stocare – Cumpara
  • HDD extern WD Elements – 1 TB spatiu stocare – Cumpara

Citește și Mai multe de acelasi autor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata